Je bílá čokoláda vůbec čokoládou?
Milovníci bílé čokolády pozor! Rozkrýváme tajemství složení bílé čokolády. Co všechno se skrývá v této lahodné pochoutce? Nechte se překvapit!
Je bílá čokoláda čokoládou?
Ano, protože obsahuje kakaové máslo. Kolem 50% každého kakaového bobu je tvořeno kakaovým máslem. Po oddělení kakaového másla nám zůstane kakaový prášek.
Co je bílá čokoláda?
Bílá čokoláda je druh čokolády, který se vyrábí z kakaového másla, cukru a mléka. Na rozdíl od ostatních druhů čokolády neobsahuje celé kakaové boby, proto nemá hnědou barvu.
Bílá čokoláda složení:
Kakaové máslo
Kakaové máslo je základní složkou kvalitní bílé čokolády. Kakaové máslo se získává z kakaových bobů a je bohaté na tuky a antioxidanty.
Cukr
Cukr je druhou složkou bílé čokolády. Dodává sladkou chuť.
Mléko
Mléko je třetí složkou bílé čokolády. Do Míšiny čokolády používáme sušené české mléko.
A jaké má naše bílá čokoláda složení?
Na prvním místě kakaové máslo, potom sušené mléko a třtinový cukr. My do ní ještě přidáváme vanilkové lusky z Madagaskaru. Když kupujete (nejenom) bílou čokoládu, prostudujte si dobře složení. U supermarketových bílých čokolád je na prvním místě cukr. V naší čokoládě je na prvním místě kakaové máslo, to znamená, že čokoláda obsahuje více másla než cukru. Čokoláda je díky tomu jemná a není přeslazená. Kakaové máslo je zdravé, cukr není.
Nabídka bílých čokolád
Přečtěte si také článek o složení bílé čokolády.